fbpx

Емоционална интелигентност за родители

През последните години все повече се говори за емоционална интелигентност и нуждата от емоционално обучение. Твърди се, че коефициентът на емоционална интелигентност EQ има по- важна роля в живота ни от коефициента на интелигентност IQ. Като всеки тренд от много места ни заливат с информация по темата, но кое всъщност е вярно и кои твърдения са просто реклама? Какво е и какво не е EQ? Какви умения включва емоционалната интелигентност, как те влияят върху живота ни и върху живота на нашите деца, как да подпомогнем развитието на тяхната емоционално осъзнаване и изразяване? Доколко ние сме емоционално интелигентни и ако не сме, какво всъщност ни пречи?

На всички тези въпроси ще отговорим заедно д-р Галина Кабаджова, доктор по психология, психотерапевт и основател на Analysing Minds, и София Йорданова, педагог и собственик на център за деца и родители “Green Apple”.

В нашата лекция ще поговорим откъде идват емоциите, какво ги провокира, как да ги разпознаваме в себе си и в нашите деца. Ще поговорим за самото обучението по социална и емоционална интелигентност за деца. Ще си направим личностен тест, ще се оценим и ще разиграем няколко игри, които подобряват емоционалните умения и могат да бъдат използвани вкъщи. По време на лекцията ще се включи и Полина Коцева, която е създател на FUNтазия – първата организация в България, която разработва авторски материали на български език за развитие на социално – емоционалните компетенции и EQ за деца. Тя ще ни разкаже повече за своята мисия и за безплатните материали, които разработва и които всички семейства могат да използват свободно у дома.

Ще Ви очакваме на 16.01.2020 ,четвъртък от 18:30 часа в нашия център на ул. „Иван Сусанин“ 9. Лекцията е напълно безплатна, с продължителност 2 часа и с предварително записване на info@greenapple.bg или +359 884536677.

The event is finished.

Date

Jan 16 2020
Expired!

Time

18:30 - 20:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Jan 16 2020
  • Time: 11:30 - 13:00
Category

Next Occurrence

Leave a Reply